TB Logo


Salarisadministrateur

Afdeling:

Opleiding:

Locatie:

Discpline:

HRM

MBO

Breda

Hoofdkantoor

Ben jij een ervaren hands-on salarisadministrateur en vind je het een uitdaging om de salarisadministratie te structureren en verbeteren? Heb je ervaring met pakketinrichting, advisering en loonverwerking? Dan is onderstaande vacature misschien wel jouw nieuwe job!

 
TB is op zoek naar een ervaren
 
Salarisadministrateur (28 - 32 uur)


Taken en verantwoordelijkheden:
De salarisadministratie, welke onder de afdeling HRM valt, staat midden in een verandertraject waarin jouw hulp en inbreng zeer gewaardeerd wordt.
De salarisadministratie voor de gehele groep, bestaande uit ongeveer 600 medewerkers, verdeeld over 9 B.V.’s, wordt door jou en jouw collega zelfstandig gevoerd met behulp van Exact Globe en BCS Delta. Je bent het eerste aanspreekpunt voor salaris gerelateerde vragen van medewerkers en leidinggevenden, je bent samen met je collega salarisadministrateur verantwoordelijk voor de gehele uitvoering van deze salarisadministratie en het controleren van aangeleverde data. De functie heeft nu nog een uitvoerend karakter, maar naast het verwerken van de maandelijkse mutaties en het draaien van de loonrun ben je bezig met het aanbrengen van verbeteringen in het proces en begeleid je de (eventuele) transitie naar een nieuw pakket.
 
Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:
  • Uitvoeren van de gehele salarisverwerking;
  • Invoeren en controleren van (over-)uren, declaraties, voorschotten, storingsdienst- en overige vergoedingen;
  • Realiseren van bruto/netto berekeningen en produceren (proforma) loonstroken;
  • Aanmaken betalingen en loonjournaalposten;
  • Het volgen van wetswijzigingen en weet de financiële effecten daarvan te vertalen naar jouw werk en de organisatie;
  • Verzorgen aangifte loonheffingen en pensioenaangifte en het controleren van pensioennota’s;
  • Berekenen van transitievergoedingen en overige vergoedingen / uitkeringen
  • Proactief meedenken over het stroomlijnen en verbeteren van procedures en werkprocessen;
  • Contact met BU-Managers en externe organisaties.
 
Wie ben jij?
Jij bent een assertief en zeer nauwkeurig persoon die zeker van een uitdaging houdt. Het is belangrijk dat je ook op hectische momenten goed het overzicht kunt bewaren en gemakkelijk schakelt. Je bent communicatief sterk en je pakt goed door. Je denkt graag in oplossingen en houdt van de energie en hectiek binnen een informele, technische organisatie. Je kunt goed organiseren en neemt eigen initiatief. Je ontwikkelt zelf weergaven en rapportages in de software om je werkzaamheden te vergemakkelijken. Het spreekt voor zich dat je discreet en stressbestendig bent en dat je stevig in je schoenen staat. Aangezien je samen met een collega verantwoordelijk bent voor een goede verloning, zijn we op zoek naar iemand die goed kan samenwerken, een coachende rol op zich neemt en het gezamenlijke doel nastreeft. Je vind het leuk om jouw kennis en ervaring over te dragen op je collega. Gezien de huidige bezetting verwachten we dat je in ieder geval woensdag of vrijdag beschikbaar bent.
 

Profieleisen

Welke opleiding, kennis en ervaring vragen wij?
Voor de functie van salarisadministrateur zoeken wij iemand die een HBO denk- en werkniveau heeft. Daarnaast heb je minimaal 8 jaar zelfstandige ervaring in een soortgelijke functie en het is een pre als je ervaring hebt met verloning in een vergelijkbare technische omgeving. Uiteraard ben je nauwkeurig, secuur, analytisch en positief- kritisch.
 

Venster sluiten

Print deze pagina